Uitwaaien op het strand

Uitwaaien op het strand

Het strand is voor het hele gezin een fijn uitje. In het warme weer waterpret beleven in zee en wanneer het wat kouder wordt mooie strandwandelingen maken. Vaak bevinden er zich ook badplaatsen en natuurgebieden bij het strand in de buurt. Mocht je genoeg gezien hebben van het strand, dan kun je dus altijd nog door een natuurgebied of stadje wandelen.

Badplaatsen bezoeken

Nederland heeft veel badplaatsen. Wij lichten per provincie alvast 3 badplaatsen uit. Natuurlijk zijn er nog veel meer plaatsjes aan het strand die je kunt bezoeken. In Noord-Holland kun je Callantsoog bezoeken, een stadje aan het strand met daarnaast natuurreservaat Het Zwanenwater. Hier heb je een combinatie van stad, strand en natuur. Egmond aan Zee is een badplaats in de gemeente Bergen. Hier heb je een leuke winkelstraat en wandel je zo Nationaal Park Starrevlak in. Zandvoort is een grote badplaats waar de F1 fanaten hun hart kunnen ophalen. Ook zijn er diverse leuke winkeltjes te bezoeken.

In Zuid-Holland zijn er ook veel grotere badplaatsen. Bijvoorbeeld Noordwijk, een badplaats met verschillende beachclubs en een grote winkelstraat. Daarnaast kun je ook Scheveningen in de buurt vinden. Scheveningen is een van de meest drukbezochte badplaatsen van Nederland. Er is veel te doen, zoals de pier bezoeken. Daarnaast ben je zo in de stad Den Haag. Onderaan Zuid-Holland kun je Rockanje vinden, een badplaatsje wat omringd wordt door natuur.

In Zeeland kun je Renesse bezoeken, een dorp aan het strand. Renesse is vooral populair onder jongeren, maar heeft een groot strand waar ook rustige delen te vinden zijn. Bezoek de Zeeuwse stad Domburg, een van de grotere steden die aan het strand ligt. Hier zijn diverse beachclubs te vinden en loop je zo het centrum in. Op de grens van Belgiƫ kun je Cadzand vinden. Dit dorpje is gelegen aan zee en grenst aan diverse natuurgebieden zoals natuurreservaat De Knokkert en natuurreservaat De Verdronken Zwarte Polder.

Activiteiten aan zee

Neem een netje mee en ontdek meer over het onderwaterleven uit de Noordzee, raap schelpen die zijn aangespoeld of bouw zandkastelen. Ga uitgebreid lunchen of dineren bij een van de beachclubs die Nederland rijk is of bezoek de gezellige winkelstraatjes in de badplaatsen. Liever nog even doorwandelen of fietsen? Bezoek dan een van de natuurparken- en reservaten die te vinden zijn bij de stranden. Ook zijn er bij verschillende stranden diverse watersporten die je kunt uitoefenen. Denk hierbij aan surfen, suppen en bodyboarden. Is het winderig aan het strand? Pak dan je vlieger erbij!

Vliegeren met het gezin
Visjes vangen
De boulevard bezoeken