Ontdek een grote stad

Ontdek een grote stad

Nederland heeft veel grote steden. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Breda en Nijmegen. Wist je dat er veel leuke activiteiten zijn die je kunt ondernemen in een grote stad?

Geniet van een hapje en een drankje

In elke grote stad zijn er wel diverse pleintjes of grachten waar je kunt genieten van een vers ontbijtje, een uitgebreide lunch of een smakelijk diner. Liever borrelen in de late uurtjes? Ook dit is mogelijk bij veel horecagelegenheden. In de warme zomermaanden zijn er ook vaak terrassen te vinden waar je kunt genieten van een hapje met een portie bitterballen of kaasstengels.

Snuif cultuur

Elke stad heeft zo zijn eigen geschiedenis die je op verschillende manieren kunt ontdekken. Boek een rondleiding door een stad, maak een fietstocht met een gids of bezoek een museum die je meer over de stad vertelt. Sommige steden hebben hun eigen lekkernij, zoals Vockingworst in Utrecht, Bossche Bollen in Den Bosch en Eierballen in Groningen. En wist je dat je in sommige steden zelfs nog klederdracht kunt bekijken, zoals in Volendam?

Shop till you drop

De meeste steden hebben een (grote) winkelstraat met winkels en boetiekjes waar je helemaal los kunt gaan. In grotere steden heb je vaak ook grote bekende winkelketens, waar je in kleinere steden juist verschillende boetiekjes kunt vinden.

Gezellig dineren met een drankje
Een museum bezoeken
Shoppen!