Een dagje struinen door het bos

Een dagje struinen door het bos
Lente, zomer, herfst, winter: het is eigenlijk altijd een goed moment om naar het bos te gaan. In het voorjaar bloeien de bloemen en planten, in het najaar veranderen de kleuren wat zorgt voor een prachtig gezicht. Wij zetten de leukste activiteiten tijdens een bezoek aan het bos voor je op een rijtje. En we raden je uiteraard ook nog een aantal bossen aan!

Welk natuurgebied ga je bezoeken?

Nederland heeft een aantal prachtige natuurgebieden. Sommige gebieden zijn een stuk groter dan de andere. In alle natuurgebieden valt ontzettend veel te zien, zoals verschillende soorten bomen, planten, bloemen en dieren. In Nationaal Park de Biesbosch, gelegen bij Dordrecht, kun je wandelen over de polders van het waterrijke gebied. Het wordt ook wel de Nederlandse Jungle genoemd. Het is ook leuk om de Biesbosch te verkennen per boot, per kano of per sup. Wie weet zie je wel een bever! Nationaal Park De Hoge Veluwe is een groot park met diverse landschappen van bossen, heide en stuifzandvlaktes. Elk van deze landschappen zorgt voor een sprookjesachtige wandeling. Onze tip: wandel over de heide. Wanneer de heideplanten in bloei staan, waan je je in een prachtige paarse bloemenzee. Perfect voor een foto! Aan de grens bij Emmen kun je Bagerveen vinden, een natuurreservaat met veengronden en heide, waar grote schaapskuddes op grazen. Het is een populair wandelgebied en ligt aan de Duitse grens. Voor de kleinere natuurgebieden kun je terecht in de Soesterduinen, een prachtig bos met in het midden een zandvlakte met duinen. Ook hier kun je wandelen over een stuk heide, door het bos of over de zandvlakte. Wil je graag een dagje stad met bos combineren? Bezoek dan het Amsterdamse Bos. Het bos kent verschillende landschappen zoals bos, grasland, riet en open water. Er zijn verschillende dieren en planten die je kunt bekijken. Wanneer je de drukte wilt opzoeken, pak je zo de tram richting het centrum. Nationaal Park de Grote Peel ligt op de grens tussen de provincies Noord-Brabant en Limburg. Hier is een groot aantal vogelsoorten te bewonderen. Deels door de turfwinning van vroeger. Op sommige plekken in het bos zijn er nog steeds sporen van turfwinning te vinden.

Activiteiten in het bos

Er zijn verschillende leuke dingen die je kunt doen bij een bezoek aan het bos. In veel bossen is het mogelijk om te wandelen, te fietsen, te mountainbiken of te varen. Daarnaast zijn er ook veel bossen die een speurtocht voor kinderen aanbieden. Tijdens een speurtocht gaan kinderen op zoek naar sporen van dieren of ontdekken ze meer over de bomen en planten in het gebied. Veel bossen hebben diverse horecagelegenheden in de buurt, maar samen lekker picknicken is natuurlijk ook leuk! Lunchen terwijl je geniet van de pracht die de natuur met zich meebrengt. Ruim natuurlijk wel altijd je rommel op. Welk bos ga jij als eerst bezoeken?
wandelen bos dagjes uit gids
Wandelen door het bos
Boomhutten bouwen
Gezellig picknicken

Geef een antwoord